Možeš cijeli život biti vjernik

Možeš cijeli život biti vjernik, a ne osjećati zaista Boga.
I onda, odjednom, On siđe u tvoje srce i obratiš se. Doživiš čišćenje duše, otkriće ljubavi koja ti je oduvijek nedostajala. Potraga se čini završena.
U zanosu si. Duša ti žeđa Božju Riječ. Duša guta duhovne knjige. Željan si glazbe koja pjeva o Bogu. Spašen si. Čini ti se da je cijeli svijet tvoj. Žao ti je onih koji još nisu doživjeli doticaj s Njim, koji još nisu osjetili cjelov Božji.
Misliš da si siguran. Radostan si.

To je tek početak….

Dalje se granaju putovi. Mnoge zablude prijete, zablude o sebi. Netko od obraćenih pomislit će da je bolji od drugih. Neki će pomisliti da su sama bijeda. Neki će se zanositi karizmama i htjeti ih sve za sebe. Neki će se hraniti bukom, izvanjskim. Neki će misliti da su pozvani obraćati cijeli svijet i nestrpljivo će vući za rukave ostale, da im silom otvore oči. Neki će upasti u zablude ali će žeđati za istinom, te će tražiti odgovore kroz molitvu.

Dolazit će vrijeme suše u molitvi, zanos će nestajati. Vjera traži ustrajnost, strpljivost. Bog želi da Ga ljubimo i kad se skrije. Bog želi da molimo i kad je teško moliti, kad misli bježe. Bog hoće da smo Njegovi uvijek, u svim uvjetima, da ne odustajemo.
Težak je Put. Što koračamo dalje vidjet ćemo kako se sužava. Neki će nas prijatelji napustiti, neki će nam se ljudi rugati, nekima ćemo postati nezanimljivi. Ponekad će se tražiti da svjedočimo vjeru, a bit ćemo sami. Tražit će se hrabrost. Tražit će se da budemo svoji.

Vrlo često zla ovoga svijeta pokušat će nas zarobiti. Neki od nas polako će mu se prepuštati, tražeći opravdanja za koračanje unatrag. Možda ćemo dobivati pohvale od tog svijeta, i zaboravljat ćemo onu Ljubav koja nas je podigla iz blata. Ta ljubav se i tako skriva i često nas odvodi u Maslinski vrt. Ta ljubav nas tjera da pitamo; Oče moj, zašto si me ostavio…..

Neki od nas će sklanjati pogled od svijeta, jer nije lako biti svoj u ovome svijetu. Nekima će se ludilo i besmisao ovog svijeta učiniti ipak smislenim. Svijet ne traži od nas promjene,a Bog je tako zahtjevan! On stalno traži da dajemo, da se žrtvujemo, da ne postupamo po naravi, nego suprotno od nje. Isus je postavio stvari na glavu s obzirom kako u svijetu stoje. Imaš li snage biti svoj?
Bog se skriva, a grešnost vlastite naravi je jaka. Neki od nas će shvatiti da se nisu ništa promijenili na bolje. Neki će odustati, mislit će da je sve uzalud kad se ne mijenjamo. Neki će drugi shvatiti da je neophodno držati se Boga, koji nas ljubi, unatoč nama samima. I bit će svoji u tom smislu, da ih neće svijet odvući natrag. Neki od nas neće dopustiti da je Bog za njih uzalud dao svoga Sina!
Ne daj se natrag u blato, jer nećeš moći reći da nisi znao. Ta cjelov je Božji bio na tebi!

Nije lako biti svoj,ali je neophodno da bi bio Božji!
Neka košta! Budi svoj!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s